Politie ontdekt kilo's drugs in bijna onvindbaar vak in auto

18 juli 2018 16:26

Politie en douaniers hebben in een verborgen ruimte in een auto 6 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren bijna onvindbaar weggestopt onder de autostoelen, in een vak dat alleen na een reeks handelingen in de wagen hydraulisch kon worden geopend.

Het voertuig stond geparkeerd bij een sportschool in Venlo en werd eind vorige maand in beslag genomen. De politie Limburg schakelde experts van de douane in Amsterdam in voor onderzoek. Na de auto te hebben doorgelicht, vonden zij de lading drugs.

De politie zegt dat criminelen steeds vaker op dit soort manieren drugs, geld en wapens verbergen. Daarom worden personenauto's en vrachtwagens vaker uitgebreid gecontroleerd op verborgen ruimtes.

De inbeslagname van de auto maakte deel uit van een onderzoek van de Duitse politie naar drugscriminelen. Eind juni werden in huizen in Venlo ook sportwagens, scooters, een motor en tienduizenden euro's aan contant geld gevonden. Op het vliegveld in Düsseldorf is een verdachte opgepakt.

 

Mensenhandelaar Saban B. ruim twee jaar langer in Turkse cel

18 juli 2018 15:36

De gevangenisstraf van Saban B., die in Turkije in de cel zit vanwege de gewelddadige uitbuiting van vrouwen in Nederland, wordt verlengd met twee jaar en acht maanden. Die celstraf werd hem in 2013 in Nederland opgelegd en wordt nu opgeteld bij de gevangenisstraf die hij in Turkije al uitzit.

De veroordeling van Saban B. was een proces van lange adem. Al in 2008 werd B. in Nederland veroordeeld voor mensenhandel. Hij stond aan het hoofd van een pooiernetwerk dat vrouwen in de Amsterdamse prostitutie met grof geweld aan het werk hield. De pooiers brandmerkten prostituees bijvoorbeeld met tatoeages, mishandelden hen met honkbalknuppels en dwongen hen om borstvergrotingen te ondergaan.

Ontsnapt

Een jaar later, in 2009, vluchtte B. naar Turkije toen hij een week verlof kreeg om zijn kind te zien. Omdat Turkije geen onderdanen uitlevert, verzocht Nederland de Turkse autoriteiten om de straf die B. in Nederland had gekregen over te nemen. Ook vroeg het Openbaar Ministerie of B. die straf, van zeven jaar en negen maanden, dan in Turkije kon uitzitten.

Dat lukte uiteindelijk eind november 2016, nadat B. een aantal jaren op vrije voeten in Turkije was geweest. Toen verklaarde de hoogste rechter in Turkije de eerder in Nederland opgelegde straf "onherroepelijk". Dat betekent dat een zaak is afgedaan: niemand kan meer in hoger beroep tegen de uitspraak.

Mishandeling

De celstraf van ruim 2,5 jaar die daar nu bij komt, krijgt B. voor een mishandeling in 2006. B. viel toen met enkele anderen een internetwinkel in Amsterdam binnen, waar ze twee mannen mishandelden, van wie ze er één met een mes ernstig verwondden. In 2013 veroordeelde het Nederlandse gerechtshof hem hiervoor tot twee jaar en acht maanden cel. Die straf moet hij nu in Turkije uitzitten.

 

Woede om Dirk-vakkenvuller die in hitte peuken moet opruimen

18 juli 2018 15:33

Een filmpje van een verstandelijk beperkte vakkenvuller die buiten het Dirk van den Broek-pand in Alblasserdam sigarettenpeuken moet opruimen, wekt op sociale media woede op.

De man heeft een verstandelijke beperking, werkt dertien jaar bij de supermarkt en zit met stoffer en blik in de hitte. Hij doet het werk met tegenzin. "Het is gemeen, maar ja, wat kan ik eraan doen? Ik wil m'n baan niet kwijt hè, dat is het voornaamste", zegt hij tegen de voorbijganger die filmt. "Mijn baas is op vakantie. Nu hij weg is, maken ze misbruik van me om dit te doen."

Volgens zijn nichtje heeft de man vaker geklaagd over hoe hij wordt behandeld, maar krijgt hij geen gehoor.

Dirk van den Broek schrijft in een reactie dat "onvoldoende rekening is gehouden met de warmte". "Wij hebben het opgenomen met de leidinggevende in Alblasserdam om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Tevens nemen wij contact op met de medewerker om onze excuses aan te bieden."

Afval en onkruid

Volgens de supermarktketen is het verder prima om de man dit werk te laten doen. "De werkzaamheden van een vakkenvuller zijn divers en bevatten meer taken dan het bij- en aanvullen van de schappen in de winkel." Is het rustiger in de winkels, dan kunnen de medewerkers andere opdrachten krijgen zoals binnen of buiten schoonmaken. "Met enige regelmaat wordt aan een medewerker gevraagd om afval en onkruid te verwijderen rondom de winkel."

Mensonterend

Op de Facebookpagina van het filiaal stroomt het negatieve recensies en klachten over het voorval. "Schandalig hoe er wordt omgegaan met sommige persoonsleden", vindt iemand. "Huur gewoon een hoveniersbedrijf in man voor dit soort klusjes!", schrijft een ander.

 

Tata Steel gaat huizen en auto's in IJmuiden poetsen

18 juli 2018 15:26

Staalproducent Tata Steel biedt inwoners van IJmuiden die last hebben van stof een gratis poetsbeurt aan. Door de aanhoudende droogte en noordoostenwind dwarrelt veel meer stof dan normaal van de staalfabrieken naar de havenstad. Tata Steel vergoedt de schoonmaak van huizen en auto's.

"We kregen veel klachten uit het noordelijke deel van IJmuiden", zegt een woordvoerder. "Dus besloten we onze verantwoordelijkheid te nemen."

Voorwaarde voor de poetsbeurt is dat minimaal 20 procent van het stof daadwerkelijk afkomstig is uit de staalfabrieken, schrijft NH nieuws. "Als er een klacht komt uit een gebied dat we nog niet getest hebben, doen we eerst een proefje", zegt de woordvoerder. Inwoners van andere omliggende plaatsen, zoals Beverwijk en Wijk aan Zee, komen niet in aanmerking voor de gratis schoonmaak.

Tata zegt er alles aan te doen om de stofvorming zoveel mogelijk te beperken. De sproei-installaties op het terrein staan op de maximale stand. Ook zijn er twee keer zoveel waterwagens actief om de wegen nat te houden.

 

Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'

18 juli 2018 15:18

Zowel coalitiepartijen als de oppositie willen uitleg van minister Blok over uitspraken die hij gedaan heeft over migratie, vluchtelingen en de multiculturele samenleving. PvdA en PVV hebben schriftelijke vragen gesteld aan hem en aan premier Rutte.

VVD-Kamerlid Ten Broeke vindt de woorden van zijn partijgenoot lomp. Hij twittert: "Niemand zal beweren dat Suriname een modelstaat is of dat migranten in Oost-Europese landen altijd vriendelijk worden bejegend, maar de minister had deze punten ook kunnen maken met een minder lompe woordkeus."

Op een besloten bijeenkomst zei Blok dat hij geen land kent waarin mensen uit verschillende culturen vreedzaam samenleven. De minister noemde Suriname een failed state. Hij stelde verder dat het waarschijnlijk genetisch is bepaald dat mensen niet kunnen omgaan met onbekenden.

Ook zei hij dat hij niet denkt dat het lukt om Europese afspraken te maken over de opvang van vluchtelingen. "De Oost-Europeanen gaan er nooit mee akkoord", zei de minister.

'Schadelijk voor Nederland'

D66-Kamerlid Verhoeven schrijft in een tweet dat hij uitleg verwacht van de minister "over zijn onbegrijpelijke uitspraken en zijn pessimisme over de verdeling van vluchtelingen in Europa en de multiculturele samenleving". Verhoeven vindt dat het de taak van Blok is om diplomatieke betrekkingen te onderhouden.

PvdA-Kamerlid Ploumen typeert Bloks uitlatingen als "ongelofelijk onprofessioneel". Volgens haar schaden ze de positie van Nederland in het buitenland. "Heel veel mensen leven immers gewoon op een prettige manier samen, zonder weg te lopen voor problemen als die zich zouden voordoen. Het zou daarom goed zijn als de minister zijn uitspraken terugneemt. Daarnaast wil ik weten wat dit nu precies betekent, bijvoorbeeld voor het Europese migratiebeleid", stelt ze.

Ook SP-Kamerlid Karabulut dringt erop aan dat de minister zijn woorden terugneemt. "Deze reactie past een minister van Buitenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor bevordering van de internationale rechtsorde, niet."

GroenLinks-Kamerlid Özdil schrijft op Facebook: "Van Hugenoten zoals Marot en Sefardische Joden zoals Spinoza tot het internationale onderzoeksteam waarmee Ben Feringa de Nobelprijs won: multi-etniciteit is de kracht van ons land. De uitspraken van Stef Blok zijn daarom onjuist, schadelijk en on-Nederlands. Want Blok schoffeert niet alleen al die Nederlanders die er zo uitzien als ik, maar ook nog eens onze vaderlandse geschiedenis en onze nationale eigenheid."

Hij wil van minister Koolmees weten of hij de visie van zijn collega Blok over de multiculturele samenleving deelt en of dit het kabinetsbeleid is.

PVV-leider Wilders wil van premier Rutte weten waarom het kabinet "een beleid voert dat volstrekt haaks staat op de woorden van minister Blok, door multiculturalisme te koesteren in plaats van te bestrijden".

Volgens Vluchtelingenwerk Nederland ondermijnt de minister de inspanningen van het kabinet om gezamenlijke afspraken te maken over een goede opvang van vluchtelingen. De organisatie noemt de uitspraken van Blok "een klap in het gezicht" van de vrijwilligers die helpen bij de integratie van vluchtelingen in Nederland. "Wij nodigen minister Blok uit om als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk zijn ongelijk te komen ondervinden."

Minister Blok deed zijn uitspraken vorige week tijdens een besloten bijeenkomst van mensen die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Onderzoeksprogramma Zembla heeft de beelden in handen gekregen.

 

Opnieuw vier havenmedewerkers Rotterdam opgepakt voor helpen criminelen

18 juli 2018 15:03

Vier medewerkers van een containerbedrijf en een containerdepot in de Rotterdamse haven zijn opgepakt omdat ze criminelen hebben geholpen met het smokkelen van drugs. De aanhoudingen zijn vorige week al gedaan, maar pas vandaag naar buiten gebracht.

Volgens het Openbaar Ministerie kwam er in april informatie over een groep criminelen die samen met corrupte havenmedewerkers drugs zou invoeren via de haven in Rotterdam. Behalve de vier havenmedewerkers zijn nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Rotterdam, Schiedam, Rijswijk en Ridderkerk.

Bij huiszoekingen zijn een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens en een groot geldbedrag aangetroffen. De havenmedewerkers zouden onder meer betrokken zijn bij de smokkel van een partij van 150 kilo cocaïne die verstopt zat tussen een lading ananassen.

Maatregelen

Corruptie is in de Rotterdamse haven een groot probleem. Door alle veiligheidsmaatregelen die de laatste jaren zijn genomen, zoals het plaatsen van hekken en camera's en controles, hebben criminelen hulp van binnenuit nodig om hun drugs het land in te krijgen.

Vorige week werd nog een medewerker van een fruithandel opgepakt omdat hij had geholpen met de smokkel van 100 kilo cocaïne. Ook zijn douanemedewerkers aangehouden voor corruptie. Uit nieuw onderzoek van het OM zou blijken dat criminelen ook daar nog steeds handlangers hebben.

 


Copyright © 2006-2018 - www.ramonpieper.nl